Tematräffar om yoga

Under våren kommer jag att hålla tematräffar sex söndagar om yoga med både teori, praktik och avslappning. Klasserna håller på mellan 18.00 och 19.45. Efteråt avslutar vi med en kopp te/smoothies.

Temakvällarna kostar 255 kr/gång. Alternativt 960 kr för alla fem gånger* vid betalning på första tillfället. Eller köp tre gånger för 700 kr. Du väljer själv vilka gånger du vill komma på under innevarande termin.

Varje träff har sitt eget tema som vi fördjupar oss kring. Signa upp för en, två eller alla klasser!

*Avgiften gäller endast för bokade träffar under innevarande termin och kan inte tas igen vid annat tillfälle.

Boka din plats redan nu!

Skicka sms till: 0730734683
Swisha avgift till: 0730734683
Maila till: birgittaohrling@gmail.com

29 januari – Flow & Restore

Vi inleder med ett flödande pass där vi öppnar upp energibanorna och höjer kroppens energi. Enligt yogisk filosofi finns det 72000 energibanor, sk nadis som förser kroppen med prana, livsenergi. Den viktigaste kallas Sushumna Nadi och går längs ryggraden. Med mjuka, flödande rörelser får vi igång vår energi efter en tid av mörker och kyla. Som avslutning landar vi ner i några djupavslappnande restorative-positioner.

12 februari – Yin Kapha

Den här kvällen går i den indiska läkekonsten ayurvedans tecken. Under vinter och vår är doshan kapha extra stark och vi kan lätt bli trötta och känna oss sega. Med hjälp av utvalda yinyoga-positioner lyfter vi vår energi och hittar inspiration och kreativitet.

Yinyoga är en mjuk form där man mestadels arbetar med sittande och liggande positioner där man arbetar djupare med fascia och ligament. Du är mer i din kropp, sinnet stillnar och närvaron ökar.

12 mars – Djupavslappning – INSTÄLLD

På önskemål kommer vi även den här terminen att ägna en kväll åt att ge kroppen en riktig djup avslappning. Restorative yoga är den lugnaste formen av yoga där man tar kuddar och filtar till hjälp för att kroppens alla leder ska avlastas. När lederna får stöd i olika liggande positioner, kan kroppen och sinnet komma in en djup avslappning. Vi ligger i varje position mellan femton och trettio minuter, ändå kan det kännas som det bara gått fem minuter.

26 mars –Yoga Nidra

Yoga Nidra är en guidad meditation och kallas ibland för yogasömn. Meditationen utförs liggande. Genom att fokusera på kroppens olika delar kommer man in i en djupavslappning som kan hjälpa till att lösa upp mentala och fysiska spänningar. Att regelbundet utöva Yoga Nidra vid tider av stress och/eller sömnproblem är väldigt välgörande.

Vi börjar kvällen med ett mjukare pass där fokus ligger på andningen för att sedan avsluta med en ca 30 minuter lång Yoga Nidra.

16 april – Stark och stabil höft

Höften är central i vår kropp och håller ihop rygg och ben. I den här klassen fokuserar vi på att stärka de muskler som löper mellan höft och lårben. Vi arbetar med stabilitet och att mjukgöra leder.
Övningarna är ibland mer av terapeutisk form och är en fin grund för både yoga, annan träning och livet i sig.

7 maj – Chakrameditation

Enligt yogatraditionen består människan inte bara av den fysiska kroppen utan även av ett energisystem, chakrasystmet. Inom yogan arbetar vi med att balansera detta för att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet.

Efter en fysisk klass som responderar till de sju olika chakrana, avslutar vi med en chakrameditation för att hitta balans, stabilitet och styrka.

Boka din plats redan nu!

Skicka sms till: 0730734683
Swisha avgift till: 0730734683
Maila till: birgittaohrling@gmail.com