Om mig

I maj 2021 följde jag min dröm och flyttade till Ljusterö. Våren innan hade jag sålt jag min yogastudio i Stockholm som jag drivit sedan 2007. Jag tog en paus med yogan, ägnade mig åt att skriva och fundera över livet.

När min dotter hade fyllt ett år och livet var fullt med jäkt, sökte jag efter ett sätt att dämpa stressen. Jag hamnade på en yogaklass i en kall, mörk och dyster källarlokal. Det var 24 år sedan och det var inte kärlek vid första yogaklassen. Det skulle dröja ända till sista gången innan det klickade till. Sedan dess har jag kontinuerligt utövat yoga och i samband med att jag gick på graviditetsyoga när jag väntade yngsta sonen, väcktes lusten att själv få lära ut yoga.

Januari 2004 höll jag min första yogaklass och den här gången var det verkligen kärlek vid första klassen. Sedan dess har jag hållit otaliga klasser, workshops, utbildningar och yogaresor och gått på många lärarutbildningar i olika yogaformer.

Tillbaka till 2020 och en överexploaterad och överhettad yogamarknad. För mig är yoga något personligt och ett sätt att skapa balans i mig själv. Vad jag behöver idag, är inte samma som jag behöver imorgon eller behövde igår. Livet och kroppen med den, förändras. Den hippa yogakulturen, likaså den stressande storstadsmiljön, passade inte mig. Jag ville tillbaka till det personliga, till naturen och lugnet. Efter mycket funderande sattes tillslut spaden i den vackra skärgårdsjorden och på våren 2021 kunde jag, min son och mina tre hundar flytta in i mitt drömhus på norra Ljusterö för att ägna mig åt att skriva och hålla yogaklasser i min yogastudio på övervåningen.

Mina utbildningar:

Power yoga 200 hr med Ulrica Norberg.

Graviditetsyoga med Ulrica Norberg

Yin-yoga med Ulrica Norberg

Restorative yoga med Mona Anand och Gina Menza

Yoga Nidra med Mona Anand och Gina Menza

ISHTA yoga 500 hr med bla Hillevi Borga, Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Mona Anand, Katrina Repka

ISHTA Masters program New York med bla Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Mona Anand

Advanced training med Katrina Repka

Jag är certifierad E-RYT 500 hr lärare på Yoga Alliance